Îmbătrânirea penisului


Elena-Iuliana Paşcu, Medic Specialist Endocrinologie, Sanamed Hospital, Bucureşti Rezumat: Disfuncţia erectilă DE este o problemă de sănătate care afectează în special bărbaţii în vârstă şi este foarte importantă, dată fiind speranţa de viaţă crescută.

ridicați toate întrebările și răspunsurile suge un penis tânăr

Factorii de risc de bază ai DE sunt hipertensiunea arterială, dislipidemia, diabetul zaharat şi boala de îmbătrânirea penisului aterosclerotică care au, de asemenea, o incidenţă mai mare la bărbaţii în vârstă. Scopul acestui articol îmbătrânirea penisului de a evidenţia modificările legate de îmbătrânire, împreună cu recomandările pentru evaluarea şi tratamentul pacienţilor. Cuvinte-cheie: disfuncţie erectilă, hipogonadism, ateroscleroză Abstract: Erectile dysfunction ED is îmbătrânirea penisului health problem that affects especially elderly men, and this problem has become an important health issue because of the increased life expectancy.

Deficitul de testosteron la bărbatul în vârstă

The underlying risk factors for ED are arterial hypertension, dyslipidemia, diabetes mellitus and atherosclerotic heart disease, which also have a higher incidence in îmbătrânirea penisului men. Keywords: erectile dysfunction, hypogonadism, atherosclerosis DE afectează în principal bărbaţii în vârstă şi această situație a devenit o problemă de sănătate foarte importantă, odată cu speranţa de viaţă crescută [].

Factorii de risc comuni ai DE, de exemplu hipertensiunea îmbătrânirea penisului, dislipidemia, diabetul zaharat şi boala cardiacă aterosclerotică au, de asemenea, o incidenţă mai mare la bărbaţii vârstnici. În afară de cauzele legate de intervenţia chirurgicală vasculară, neuroendocrină şi pelviană, aceste condiţii au, de asemenea, un rol în creşterea incidenţei DE la populaţia vârstnică.

  • Scăderea simptomelor de erecție
  • Suplimente proaste pentru erecție
  • Ce modificări suferă penisul pe măsură ce îmbătrâneşti - CSID: Ce se întâmplă Doctore?

Prin urmare, îmbătrânirea este unul dintre cei mai îmbătrânirea penisului factori de risc pentru DE. Scopul acestui articol este de a evidenţia schimbările legate de vârstă în ceea ce priveşte funcţia erectilă, cu accent special pe fiziologia erectilă şi alte entităţi clinice care sunt asociate cu procesul de îmbătrânire şi DE.

Deficitul de testosteron la bărbatul în vârstă Deficitul de testosteron asociat cu scăderea funcţiei testiculare este frecvent observat la bărbaţii în vârstă [5,6]. La studiile histologice efectuate la bărbaţii în vârstă s-a observat o reducere semnificativă a numărului şi a volumului celulelor Leydig.

Micsorarea penisului: cele mai frecvente cauze

Deşi nu au fost demonstrate cauza directă şi efectul relaţiei între deficitul de testosteron şi severitatea DE, a fost observată o scădere a nivelului de testosteron la pacienţii cu disfuncţie îmbătrânirea penisului într-un studiu cu o monitorizare pe o perioadă de 4 ani [8].

Deşi ştim cu certitudine că testosteronul este necesar pentru menţinerea funcţiilor erectile, s-a demonstrat că nivelul testosteronului se îmbătrânirea penisului cu libidoul normal şi erecţiile nocturne, dar nu cu prezenţa DE.

În plus, s-a demonstrat că terapia de substituţie cu testosteron este eficientă numai în cazul deficienţei testosteronului, fără a fi eficientă la bărbaţii cu niveluri normale de testosteron.

cu o erecție, câți centimetri este un membru masculin penisul tăiat

Efectul deficitului de testosteron asupra ultrastructurii şi morfologiei penisului este un alt factor important care trebuie luat în considerare. A fost demonstrat că androgenii îmbătrânirea penisului un rol esenţial în menţinerea funcţiei reţelei nervoase periferice peniene, integrităţii structurale a corpului cavernos, a tunicii albuginea şi a endoteliului spaţiilor cavernoase [9].

Modificări care survin Funcţia adecvată a endoteliului vascular este crucială pentru menţinerea erecţiilor.

Search form

Prin urmare, orice modificări vasculare legate de procesul de îmbătrânire au potenţialul de a provoca leziuni endoteliale şi de a afecta funcţiile erectile.

Factorii de risc pentru disfuncţia endotelială, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, ateroscleroza şi hiperlipidemia, sunt observaţi mai frecvent la bărbaţii în vârstă şi, prin urmare, cresc riscul de DE în această populaţie.

Relaxarea celulelor musculare netede localizate în corpul cavernos şi în arterele mici este esenţială pentru erecţie şi disfuncţia endotelială vasculară are potenţialul de a perturba acest proces. Obstrucţia aterosclerotică a arterelor cavernoase şi eliberarea depreciată a oxidului nitric îmbătrânirea penisului cauza disfuncţiei endoteliale este patogeneza de bază a DE [10].

Meniu de navigare

Deficitul de testosteron la bărbaţii vârstnici contribuie, de asemenea, la disfuncţia endotelială vasculară. Ca un mecanism periferic, testosteronul s-a dovedit a avea un rol în producerea de oxid nitric de către endoteliul vascular [11]. Într-un studiu efectuat pe şobolanii castraţi, s-a demonstrat că înlocuirea testosteronului este eficientă în compensarea activităţii reduse a sintazei oxidului de azot şi, prin urmare, testosteronul ajută la în vasodilataţia penisului [12].

Activarea celulelor endoteliale este unul dintre evenimentele cheie în procesul de ateroscleroză. Îmbătrânirea penisului lucru apare ca urmare a oxidării lipoproteinelor cu densitate scăzută [13].

poate exista o erecție fără testosteron penisul cade repede după erecție

Acest proces poate avea loc mai devreme în arterele mai mici, cum ar fi arterele cavernoase, înainte de a fi eficiente în cele mai mari, cum îmbătrânirea penisului fi arterele coronare. Prin urmare, DE se poate manifesta ca primul semn al aterosclerozei sistemice [14].

Modificări care survin

Funcţia erectilă normală depinde, de asemenea, de sistemul venos şi ocluzia venoasă corporală este unul dintre paşii cheie ai acestui proces. Ocluzia venoasă corporală are loc prin relaxarea celulelor musculare netede trabeculare, şi întoarcerea venoasă este prevenită prin îmbătrânirea penisului venulelor cu tunica albuginea îmbătrânirea penisului.

Testosteronul s-a dovedit a avea un rol în medierea activităţii alfa-adrenergice în celulele netede vasculare şi, prin urmare, menţine relaxarea venelor corporale [16].

Scăderea activităţii testosteronului are ca rezultat, de asemenea, creşterea fibrozei în corpul cavernos şi activitatea ţesutului vascular şi a oxidului nitric în arterele cavernoase se diminuează în continuare.

Mărimea penisului uman

Factori de risc pentru DE la bărbaţii în vârstă Sindromul metabolic este observat mai frecvent la bărbaţii în vârstă şi este asociat cu Îmbătrânirea penisului prin inducerea modificărilor hormonale şi a efectelor inflamatorii [18].

Diagnosticul sindromului metabolic depinde de cel puţin trei din următoarele cinci componente: 1 obezitatea centrală, 2 hipertensiunea arterială, 3 creşterea nivelului glicemiei à jeun, 4 creşterea trigliceridelor şi 5 scăderea nivelului de îmbătrânirea penisului — lipoproteine cu densitate mare [18].

  1. 4 sfaturi sa incetinesti imbatranirea penisului
  2. Poate exista o erecție din usturoi
  3. Este un om entuziasmat dacă nu există erecție

Modificările stilului de viaţă, substituţia testosteronului şi farmacoterapia sunt esenţiale managementului DE asociată sindromului metabolic la bărbaţii vârstnici. Hipertensiunea arterială Hipertensiunea arterială este o altă afecţiune asociată cu DE şi se observă mai frecvent la populaţia vârstnică. Calea RhoA-ROCK contribuie la fiziopatologia DE şi este asociată cu relaxarea scăzută a vaselor corporale peniene şi creşterea nivelului de acumulare a colagenului şi fibrozei [19].

Hipertensiunea arterială este, de asemenea, asociată cu disfuncţia endotelială, ateroscleroza şi, prin urmare, contribuie în continuare la dezvoltarea DE. Pe lângă medicamentele prescrise pentru hipertensiune, cum ar fi betablocantele de primă generaţie şi diureticele tiazidice, pot avea efecte dăunătoare şi asupra îmbătrânirea penisului erectile [20].

timpul de erecție este normal erecția dispare rapid